Miért blog?

Miért is akarok én blogot/naplót írni? Ok sok van: Thomas Mann, Matyi, pár nap múlva nyugdíjas leszek, a moly, szemérmetes magam mutogatás,nem mondhatom el senkinek,és még ki tudja.

Thomas Mann: olvastam a naplóit, bár utólag tudtam meg, hogy ami magyarul megjelent, az eléggé meg lett kurtítva. De nekem így is érdekes volt. A 20. század egyik legnagyobb író zsenije milyen különös, kisszerű feljegyzéseket írt a minden napjairól. S ezeknek a kisszerű mindennapoknak a felhasználásával írta meg a 20. század remekműveit.

A mai napom Th. Mann után: Reggel olvasás, kávézás az ágyban, felkelés után hajmosás, zuhanyozás. Reggeli, bevásárlás, netezés. Sütöttem egy Rákóczi túróst. Igen jól sikerült. Ebédre sült hús és csirkeszárny salátával.Ebéd után netezés, majd egy óra botos séta az erdő szélén. Pár őz, harkály, ölyvek és rengeteg vadkacsa. A végén gyorsan haza és irány a WC. Délután olvasgatás, netezés, korai lefekvés. Meg akartam nézni a Királynő című Oscar-díjas filmet, de fél óra után elaludtam. Igazán nem tudom mitől Oscar-díjas.

images (1)

Matyi: Matyi az én elsőszülött unokám. 2012. április 15-én született. A saját gyerekeimről nem készítettem naplót. Részben lustaság, részben idő hiány, részben, mert bíztam benne az emlékezet úgy is megőrzi a fontos dolgokat.DSCI0001

Matyiról viszont írok, mert úri kedvem úgy tartja, és mert virágszál.Illetve: arany virágszál és gyömbéres kalács és olyan jó rá gondolni.

Nyugdíj. Emberi számítás szerint március 14-én dolgozom utoljára, aztán felmentés, szabadság ás végre valahára NYUGDÍJAS leszek. Minden munkámat szerettem, élvezettel végeztem. Mindig megtaláltam a munkám szépségét. de most úgy érzem egy új időszámítás kezdődik. Mint mikor gyerek voltam. Nem második gyerekkor. Hanem az a boldog, felhőtlen gyerekkor, ami nekem megadatott. Csak szép és jó dolgok történtek velem. Ezt remélem most.

Moly: Van ez a közösségi oldal, aminek szinte kezdetektől tagja vagyok. Szeretek ott lenni, bogarászni a könyvek között. De nem fogok részletes értékelést oda írni többet, mert nevét, nemét, korát, stb fel nem vállaló egyének rendszeresen kötözködnek velem.Nem az a problémám, hogy megkérdőjelezik az értékelésemet, de fogalmam sincs ki/kik ő, hány éves, stb. Egész másként reagálnék egy velem korú, illetve, mondjuk egy tizenéves kifogásaira. Nem hagyom ott a moly-t, túl sok munkám van már benne. Ott van az össze könyvem katalógus szerűen, meg pár szavas értékelést írok oda is, de részletest inkább ide.

Hát ennyi. A magamutogatás, meg a többi gondolom magától értetődik.